Wat doet een Leefstijlcoach eigenlijk?

  Tsja je weet zelf ook wel dat die koekjes, snoepjes, chips en wijn niet goed voor je zijn en dat je zou moeten sporten. Dat hoeft een leefstijlcoach jou niet te vertellen. Dus waarvoor zou je een leefstijlcoach in de arm nemen?

  Natuurlijk heeft de leefstijlcoach kennis over voeding, maar ook over de andere leefstijlfactoren zoals bewegen, slapen, stress en ontspanning. Ze weet wat gezond of ongezond is, waarbij het om jouw totale leefstijlplaatje gaat.

  Maar zeker zo belangrijk, ze heeft kennis over gedragsverandering en hoe je dat in de praktijk doet.
  Je kunt wel de intentie hebben om iets anders te gaan doen, maar lukt het je ook om het daadwerkelijk te doen? Vaak zit er een kloof tussen intentie en gedrag. Hoe komt het dat er een kloof is? Hoe kan de kloof weggehaald worden? Hoe zorg je dat je gezonde keuzes maak?
  Een uitglijder komt ook vaak voor: je zwicht voor dat lekkere gebakje, terwijl je zo met jezelf had afgesproken dat je dat niet meer zou doen. Je baalt daarna van jezelf en denkt “nu maakt het allemaal toch niets meer uit”. En voor je het weet heb je de snoep pot ook nog half leeg gegeten. Ook je omgeving kan een belangrijke rol spelen. Deze kan je soms dwarszitten: “je lijkt wel een konijn” of “jij liever dan ik, ik wil namelijk gewoon genieten van mijn eten”.

  Dit zijn hele normale aspecten waar je mee te maken kunt krijgen bij het veranderen van je leefstijl.

  Je leefstijlcoach helpt je bij het in kaart brengen van jouw persoonlijke struikelblokken en hoe je daar zelf mee aan de slag kunt. Je gaat samen bekijken wat “gevaarlijke” situaties voor jou zijn en hoe je daar mee omgaat. Maar bovenal is je leefstijlcoach iemand die naast je staat, die naar je luistert en je helpt bij wat jij belangrijk vindt. Samen bekijken we wat haalbare doelen zijn en hoe je deze het beste kunt bereiken op een manier die in jouw leven past.
  Dit is een traject waarin de leefstijlcoach je ondersteunt van het begin tot het eind met als resultaat een gezondere leefstijl waar jij je goed bij voelt.

  Misschien toch een goed idee om een leefstijlcoach in de arm te nemen?
  Ik vertel je er graag nog veel meer over ☺


  Erma
  Gratis intakegesprek