BEN JE KLAAR MET DIËTEN EN LIJNEN?

Maar wil je wel fitter en gezonder worden?

Dan is CooL iets voor jou!  • Cool staat voor Coaching op Leefstijl
  • Programma gericht op AFVALLEN, maar dan VOORGOED
  • Volledig vergoed door de ziektekostenverzekering

WAT IS COOL?

Dit programma is iets anders dan een dieet of een periode lijnen met vaak als resultaat het bekende “jo-jo” effect. Dit programma gaat voor blijvende leefstijlveranderingen in kleine stapjes met als resultaat blijvend gewichtsverlies.
Een gezonde leefstijl is alles wat je doet en laat om gezond te blijven. In je eentje werken aan een gezondere leefstijl kan lastig zijn. Door deel te nemen aan CooL wordt je hierbij ondersteund.
CooL is een 2-jarig programma bestemd voor jou als je te zwaar bent en gezonder wilt leven. In dit programma leer je hoe je kleine blijvende leefstijlveranderingen doorvoert die gewoontes worden. CooL is een bewezen interventie naar een gezonder gewicht en betere kwaliteit van leven. CooL wordt volledig vergoed door je basisverzekering. In het CooL programma wordt je begeleid d.m.v. groeps- en individuele sessies en ga je zelf aan de slag met o.a. voeding, bewegen, slapen, in- en ontspanning.

VOOR WIE IS COOL?

  • Volwassenen
  • Met overgewicht (BMI > 25 en (matig) verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes type 2 of slaapapneu en/of artrose
  • Of met een BMI > 30
  • Met motivatie om te werken aan een structurele verbetering van je leefstijl

BEREKEN JE BMI


Your BMI is

CooL PROGRAMMADEELNEMEN AAN COOL


Als je aan de voorwaarden voldoet kun je via een verwijzing van de huisarts of praktijkondersteuner deelnemen aan CooL.
Heb je vragen of wil je deelnemen aan het CooL programma geef dit dan door via onderstaande button. Ik neem dan z.s.m. contact met je op

Het totale programma duurt 2 jaar en bestaat uit 2 delen:


Basisprogramma van 9 mnd: 8 groepssessies van 1,5 uur 4 persoonlijke coachsessies van 1 uur

Onderhoudsprogramma van 15 mnd: 8 groepssessies van 1,5 uur 4 persoonlijke coachsessies van 1 uur

Voor de start van de eerste groepsbijeenkomst is er een intake gesprek. Dit is een persoonlijke kennismaking en in dit gesprek leg ik je uit wat het Leefstijlprogramma inhoudt. Er is een leefstijlanamnese en je krijgt het programma.

Tijdens het programma stel je samen met mij je persoonlijke doelen. Hier ga je, in je eigen tempo en op je eigen manier aan werken gedurende de looptijd van het programma. Je hebt zelf de regie.

De vragen die daarbij aan bod komen zijn:
Wat is gezond? En hoe werkt dit voor mij? Hoe maak ik gezonde keuzes en hoe zorg ik dat ik dit blijf doen? Wat wil ik daarmee bereiken?

Zo werkt je stap voor stap aan een gezonde leefstijl die bij je past. Ik motiveer en ondersteun je hierbij. Maar ook de kracht van de groep kan een steun zijn. Er voor elkaar zijn op moeilijke momenten en ervaringen delen. Je hoeft het niet alleen te doen.

VERGOEDING
Het CooL programma wordt vanuit de basisverzekering door bijna alle zorgverzekeraars geheel vergoed zonder aanspraak te maken op het eigen risico.

WAAR EN WANNEER?
Ik bied het CooL programma in Megen in het Gezondheidscentrum aan.
Start data vanaf feb 2021.
Zowel de persoonlijke coachsessies als de groepsbijeenkomsten zijn fysiek in Megen.
We hanteren de richtlijnen van het RIVM. Hierdoor kan het mogelijk zijn dat we de groepsbijeenkomsten online starten. Wanneer de maatregelen worden versoepeld gaan we fysiek verder.

GECERTIFICEERDE COACH
Het CooL leefstijlprogramma is een bewezen interventie naar gezonder gewicht en betere kwaliteit van leven. Het programma mag alleen uitgevoerd worden door gecertificeerde leefstijlcoaches die aangesloten zijn bij BLCN en CooL expertisecentrum. Je kunt op me rekenen!

Interesse gekregen? Neem contact op


Contact
Gratis intakegesprek